Lavoar din piatră naturală, travertin,

Marile atuuri ale lavoarelor din piatră naturală

 
Lavoarele din piatră naturală au un aspect cu totul special. Nici un alt tip de material nu va putea reda niciodată textura și culoarea pietrei naturale, fiecare obiect din acest material fiind absolut unic.

 

Lavoar din piatră naturală, travertin,
Lavoar din piatră naturală, travertin, se poate achiziționa de aici→


 

Produsele din piatră naturală sunt spectaculoase și atrag atenția în orice spațiu sunt așezate. La fel se întâmplă și cu lavoarele pentru baie din piatră naturală, precum travertin, marmură, granit, limestone, onix etc.

 

Personalitate prin culoare și finisaj

 

Gama lor de culori este extrem de diferită, începând de la crem, gălbui, maro (care domină categoria prin travertin), până la vișiniu, galben, alb, gri, verde și negru. Există și variante mozaicate, în care se combină bucățele din două tipuri de piatră de același fel, dar de culori diferite.

 

Lavoar din piatră naturală, mozaic Onix verde
Lavoar din piatră naturală, mozaic Onix verde, se poate achiziționa de aici →

 

Ca finisaje exterioare, lavoarele din piatră naturală pot avea suprafețe polișate, mate sau antichizate. La interior, materialul este polișate. În funcție de finisajul exterior, culoare, venatură și formă, aceste obiecte se pot adapta la toate stilurile de design interior: rustic, mediteranean, modern-elegant, minimalist, baroc sau shabby chic.

 

Lavoar din piatră naturală, marmură Maron Emperador
Lavoar din piatră naturală, marmură Maron Emperador, se poate achiziționa de aici →

 

În termeni de formă, cele mai multe lavoare sunt rotunde ori pătrate și sunt realizate prin prelucrarea unei singure bucăți de rocă. Există însă și lavoare cu forme mai speciale, asimetrice sau de inspirație organică. O categorie aparte o formează lavoarele cu piedestal, constituite din două părți.

 

Lavoar pe picior din piatră naturală, travertin roșu
Lavoar din piatră naturală, travertin roșu, se poate achiziționa de aici →

Cu ce materiale le puteți combina?

Evident, deoarece sunt produse din piatra naturală, cea mai bună integrare a acestora se face tot în cadrul unui spațiu amenajat cu piatră naturală, începând chiar cu blatul pe care lavoarele se fixează. Fără să fie o regulă, cele mai multe lavoare se fixează pe blaturi din același material, realizându-se astfel o necesară armonie cromatică și texturală.

 

Lavoar din piatră naturală, travertin galben
Lavoar din piatră naturală, travertin galben, se poate achiziționa de aici →
 
În același timp, lavoarele, mai ales cele de travertin – datorită culorii asemănătoare, se pot fixa pe blaturi de lemn, în compoziții cu temă rustică, mediteraneană sau vintage. Un alt element față de care lavoarele pentru baie se raportează cromatic în mod direct este contrablatul. Acesta poate fi din orice tip de produse din piatră naturală: plăci, paneluri, mozaic sau cărămidă aparentă pentru amenajări interioare și exterioare. 

 

Întreținere și curățare

 

Lavoarele din piatră naturală se întrețin ușor, cu ajutorul soluțiilor speciale pentru impermeabilizare și întreținere periodică. Aceste soluții se găsesc în magazinele de tip brico și la furnizorii de piatră naturală din țară.

 

Lavoar din piatră naturală, marmura Calacatta, in forma de lacrima
Lavoar din piatră naturală, marmura Calacatta, se poate achiziționa de aici →
 
Rezistența mare – proprie pietrei naturale, aspectul unic, conferit de marea varietate cromatică și a venaturilor, durabilitatea, montarea fără dificultate, întreținerea ușoară și prețul accesibil reprezintă marile atuuri ale lavoarelor din piatră naturală.

 

Lavoar din piatră naturală, marmura Dark Emperador
Lavoar din piatră naturală, marmura Dark Emperador, se poate achiziționa de aici →

 

Pentru a vă face o idee despre varietatea formelor și culorilor, puteți consulta modelele de chiuvete disponibile în shop-ul PIATRAONLINE.ro

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful