o-minunata-cabana-la-munte-de-numai-90-mp-in-care-pot-locui-9-persoane

O frumoasă cabană la munte, de numai 90 m², în care pot locui 9 persoane

O frumoasa cabana la munte de numai 90 m²
Să ai o cabană la munte pe care să o folosești ca și casă de vacanță cu orice ocazie este un vis pentru oricare dintre noi. Nu trebuie să fie mare, 90 m² sunt suficienți, mai ales dacă arhitectul ce te-a ajutat la renovare a gândit-o în așa fel încât să poată găzdui fără probleme nouă persoane. Cum? Haideți să aflăm.

Familia Claudiei, cu cei trei copii, Valentina, Julieta și Matías, au descoperit această cabană din cherestea din întâmplare într-una dintre plimbările lor de weekend prin Spania. S-au îndrăgostit cu toții de frumusețea pădurii ce o înconjoară și, cu ajutorul arhitectului Mar Marcos, ce s-a ocupat de renovarea și reamenajarea totală a cabanei, au reușit să transforme spațiul de 90 m² într-un loc în care familia și prietenii se pot bucura de zilele libere fără a se simți înghesuiți.
Construcția și interiorul erau într-o stare destul de proastă atunci când au achiziționat casa. Spațiul în camera de zi nu era suficient, iar focusul arhitectului era să creeze un living spațios, pentru toată familia, fără a renunța la locul de luat masa ori la o canapea generoasă.

 

Cum a reușit Mar Marcos să facă spațiul să pară mai mare? A desenat o linie imaginară plecând de la șemineu. A hotărât că toată partea dreaptă va aparține living-ului,iar cel din stânga va fi locul de luat masa, cu bucătăria deschisă în capăt. Băncile, ce se întind până la șemineu, au înlocuit scaunele și au creat spațiu suficient pentru nouă persoane la masă în ambele părți ale camerei. În plus, în spatele bucătăriei mai există o banchetă spațioasă și confortabilă, folosită ca loc de relaxare în timpul zilei, și care seara, cu ajutorul unei uși glisante se transformă într-un dormitor.
În plus, pentru a face interiorul să nu pară încărcat, au vopsit pereții și tavanul din lemn în această frumoasă nuanță de crem ce nu încărcă și lasă amenajarea să respire.

 

De asemenea, peretele de sticlă și ușa ce dau spre curtea interioară a cabanei, au fost și ele alese special pentru a permite ca o cantitate cât mai mare de lumină naturală să inunde interiorul.

 

 Camerele copiilor au fost amplasate în mansardă și ambele au paturi suprapuse, pe când cele ale adulților se află la parter. Astfel, părinți pot petrece liniștiți până târziu în seară, în timp ce copiii au întreaga mansardă la dispoziție în timpul zilei.Dacă vreți să aflați cum se construiesc și cum se întrețin aceste case, vă las aici un articol detaliat despre case de lemn.

 

 

 

 

Foto: El Meuble 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful