10 lucruri pe care nu le știai despre panelurile de duș

10 lucruri pe care nu le știai despre panelurile de duș

10 lucruri pe care nu le știai despre panelurile de duș

 

Ești un fan al dușului sau îți place să te destinzi în cadă? Dacă răspunsul tău a fost pe nerăsuflate: duș, atunci sigur vrei să știi 10 lucruri despre panelurile (panourile) de duș și dacă merită să investești într-un mic răsfăț în baie.

 

Ce sunt, de fapt, panelurile de duș?

 

Un panel de duș este, surpriză, un panou cu nenumărate caracteristici integrate ce revarsă șuvoaie de relaxare. Elemente precum duze de hidromasaj, duș superior, duș de mână sau chiar baghetă de duș îți asigură o experiență mult mai plăcută decât banalul duș pe care îl făceai până acum.

 

Se folosesc în general în cabinele de duș moderne și spațioase, însă pot fi montate cu ușurință în orice baie, indiferent de dimensiune sau stil de amenajare.

 

Paneluri de dus cu hidromasaj albe sau negre
Paneluri de dus cu hidromasaj Danubio, albe sau negre, pot fi achiziționate de aici →

 

Ce trebuie să știi dacă vrei să achiziționezi un panel de duș?

 

1. Panelurile de duș nu sunt același lucru cu coloanele de duș.  

 

Coloana de duș nu îți oferă funcțiile panelului, ea este compusă numai din dușul superior și dușul de mână.  În schimb, panelurile de duș vin cu bonusul de hidromasaj. Dacă vrei un panel și acesta nu are funcții de hidromasaj, mai bine nu îl cumpăra.

 

2. Sunt mai ieftine decât cabinele de duș cu hidromasaj. 

 

Dacă nu ne credeți, faceți un simplu search pe Google. În plus, panelurile de duș cu hidromasaj sunt și mult mai ușor de montat și nici nu trebuie să schimbi baia cu totul pentru a integra o cabină de duș nouă, se potrivesc foarte bine în cea existentă deja.

 

3. Sunt disponibile în zeci de culori și materiale.

 

Galben, verde, roșu, albastru, mov, gri metalic, negru, alb, orice culoare de bază este disponibilă pentru paneluri. În ceea ce privește materialele, noi îți recomandăm să eviți plasticul și să te îndrepți spre aluminiu, INOX sau sticlă.

 

Paneluri de duș cu hidromasaj în diverse culori
Paneluri de duș cu hidromasaj Crystal în diverse culori, pot fi achiziționate de aici →

 

4. Poți acționa secvențial funcțiile panelului. 

 

 
Cum? Simplu: duș superior SAU duș de mână SAU hidromasaj ori duș superior ȘI duș de mână ȘI hidromasaj. Ai grijă, nu toate panelurile de pe piață îți oferă această opțiune.

 

5. Îți poate spune exact care este temperatura apei. 

 

Din nou, aceasta este o funcție ce nu este disponibilă pe toate panelurile. Este vorba de un display al temperaturi ori chiar de posibilitatea de a seta automat gradul de încălzire a apei.

 

6. Caută paneluri cu efect de cascadă

 

Noi nu am avut prilejul să ne scăldăm într-o cascadă, însă efectul este reprodus cu acuratețe de panelurile ce au această opțiune în design. Pe lângă cascadă, există și efect de ploaie, dar cu acesta suntem destul de obișnuiți cu toții.

 

Paneluri de dus cu hidromasaj cu efect de cascada
Paneluri de dus cu hidromasaj cu efect de cascada, se pot achiziționa de aici →

 

7. Poți alege numai funcțiile de care ai nevoie pentru a evita risipa de bani. 

 

Nu vrei efect de cascadă? Nicio problema, te poți bucura în continuare de funcția de hidromasaj. Gândește-te la ce vrei ca panelul să facă pentru tine și alege unul care să îndeplinească exact acele funcții, astfel nu vei cheltui mai mulți bani decât ți-ai propus.

 

8. Duzele de hidromasaj nu trebuie să fie neapărat integrate în panel 

 

Da, toate acele mici elemente ce te masează, pot fi instalate direct în perete și poți alege să instalezi de la 1 până la 100, deși 100 s-ar putea să fie un pic cam multe. De asemenea, pentru cei mai pretențioși, există opțiunea de ascunde întregul panel în perete, nu doar duzele.

 

9. Au garanție de până la 5 ani. 

 

Desigur, depinde de model și de producător, dar un panel de calitate, deci și foarte scump, poate avea o garanție extinsă pe o perioadă atât de lungă. În general, garanția acceptată pentru un panel ok este de 2 ani.

 

10. Există și opțiuni de iluminat LED.

 

Dacă îți dorești și un mic show de lumini la duș, există paneluri cu lumini LED integrate. Cică îți arată cu ajutorul culorilor roșu și albastru temperatura apei, însă noi credem că și cu ele și fără ele un panel de duș cu hidromasaj îți oferă îndeajuns de mult confort.

 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful