Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
o-casa-de-vacanta-de-vis-in-costa-brava-spania

O casă de vacanță de vis în Costa Brava, Spania

Cu toții avem un loc special, loc în care încercăm să revenim în fiecare an pentru că ne-a marcat sau ne place foarte mult atmosfera. Silvia și familia ei iubesc Formentera, parte a arhipelagului Balear pe care îl vizitează în fiecare vară. Cu toate acestea, la fel de mult iubesc și Llafranc, în Costa Brava, locul în care soțul Silviei s-a născut.
Casă de vacanță de vis în Costa Brava, Spania
Două destinații de relaxare și oportunitatea de a avea o casă de vacanță în unul dintre ele. Ce a făcut familia Silviei? Le-a combinat în stilul de amenajare al casei. Cum? Vedeți mai jos.

Pentru că doar în Llafranc, Costa Brava au găsit teren pentru a construi casa de vacanță la care visau, au ales acest loc și au decis să îl transforme într-o destinație specială pentru copii, destinație de care să își aducă aminte cu drag peste ani și ani. Soluția de a aduce Formentera la interior a găsit-o Silvia. Ea a avut grijă ca amenajarea interiorului, accesoriile și obiectele de decor să fie în stilul tipic al insulelor din Ibiza iar materialele și detaliile din finisaje să fie tipice caselor din Formentera. Astfel, casa lor de vacanță este în Costa Brava dar este în același timp și în Formentera.

 

terasa amenajata in stil mediteranean
De-a lungul celor trei ani, cât a durat construcția casei, au avut timp berechet să se gândească și să se răzgândească. Astfel, au schimbat ocrul inițial de pe pereți cu albul, inspirați fiind de pereții văruiți în alb ai caselor din Formentera. Anul trecut, deși casa nu era în totalitate gata, s-au mutat pentru că nu mai avea răbdare. Chiar dacă încă mai erau muncitori și toaletele nu funcționau în totalitate visul lor era prea aproape pentru a mai rezista departe de el încă un an.

 

piscina in stil mediteranean
Cum arată visul pe care și l-au imaginat zi de zi? Alb imaculat, lemn, piatră din Formentera și o abordarea proaspătă pentru decor. Pereții din lemn de Iroko, podeaua din micro-ciment și mozaic, toate aduc personalitate interiorului și aduc un joc cromatic special atunci când albul se transformă în gri în bucătărie, bai și dormitor.

 

terasa cu pereti de piatra
Pentru ca apa din piscină să aibă o nuanță frumoasă de turcoaz închis au vopsit fundul piscinei în tonuri nisipii, totul pentru a recrea atmosfera de pe plaja din Formentera.

 

Din bucătărie începe să se facă văzut gri-ul ce aduce cu el un aer modern la interior. O idee de furat pentru amenajarea bucătăriei este de a lăsa la vedere electrocasnicele mici, în special dacă design-ul acestora este unul modern și atractiv. Câteva exemple de astfel de aparate pentru procesarea mâncării, tocătoare și mixere ce au o estetică frumoasă și pot îmbogății design-ul bucătăriei găsiți aici. 

 

 

bucatarie moderna in gri si lemn

 

Țesăturile din in sunt peste tot în amenajare, de la pernuțele de pe terasă până la perdele, draperii, lenjerie și canapea.

 

 

 

baie rustica in gri

 

scara din lemn pentru prosoape

 

 

dormitor in gri si alb

 

dormitor
Detaliile rustice, precum fibrele de esparto, aduc tradițiile locale la interior și completează amenajarea mediteraneană. Ele pot fi văzute la capătul patului în camera fetei, în fotoliu, în unele lămpi, în pufi, dar și în jaluzelele ce despart living-ul de terasă.

 

dormitor mediteranean

 

dormitor mediteranean

 

Usi de dulap gri

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?