Apartament la mansardă învelit în lemn de pin

 

În Valea Aran, în inima munților Pirenei, un cuplu tânăr cu un copil au găsit acest apartament la mansardă de care s-au îndrăgostit încă de la prima vizionare. Le-au cumpărat fără să clipească și îl folosesc în fiecare weekend de iarnă pentru a skia și relaxa la final de săptămână. Cum a reușit designerul de interior, Carolina Juanes să creeze această minunăție de amenajare, aflăm din cele ce urmează.

 

 

Totul a plecat de la ideea de a aduce atmosfera unei cabane de munte într-un apartament nu foarte încăpător. Tocmai de aceea, sectorul central a casei este zona de zi. Aici sunt livingul, zona de luat masa și bucătăria, iar Carolina a profita de fiecare centimetru pătrat pentru a le integra pe toate.

 

 

Inițial canapeaua trebuia să fie unde este acum șemineul, ea a ajuns lângă balcon pentru a fi mai aproape de lumina naturală, dar și pentru a face trecerea dintre zone cât mai fluidă. În plus, canapeaua este extensibilă și oferă loc de dormit oaspeților, iar colțarul ei are foarte mult spațiu de depozitare pentru perne și așternuturi.

 

 

Lumina a fost cea mai mare provocare a designerului. Astfel, întregul perete ce se deschide spre balcon este acum și fereastră și ușă pentru a aduce cât mai multă lumină naturală la interior.

 

 

Pentru că nuanța lemnului de pin ce învelește cu căldură întreaga mansardă este destul de închisă pentru decor, designerul a ales o canapea și un covor într-un crem deschis la culoare iar fiecare perete a fost vopsit în alb pentru contrast și lumină.

 

În plus, canapeaua în L privește spre exterior, pentru ca tânăra familie să se bucure de priveliște. dar și pentru a crea o diferențiere vizuală între living și bucătărie.

 

 

În bucătărie toate electrocasnicele sunt ascunse vederii și integrate în corpuri de mobilier din lemn într-o nuanță foarte asemănătoare celei din grinzi. Pentru a recrea în propria casă acest aspect unitar și senzația de căldură ce îmbrățișează interiorul alegeți pentru bucătărie un frigider încorporabil.

 

Dacă acesta este prea scump sau nu găsiți mobilierul în nuanțele pe care le căutați, puteți alege de aici, un frigider cu o ușă sau de aici o combină frigorifică, perfectă pentru familiile numeroase. Ambele opțiuni pot fi apoi integrate într-un corp de mobilier realizat pe comandă.

 

 

 

Parchetul este din stejar albit, ales special pentru a contracara și liniști nuanța foarte închisă a lemnului de pe tavan și pereți.

 

 

 

 

În dormitoare a fost păstrată aceeași schemă de culori, cu pereți albi, pin închis la culoare, textile în tonuri naturale și accente vesele de roșu.

 

 

Dormitorul matrimonial are o fereastră largă ce aduce multă lumină la interior dar și o priveliște superbă. Pentru a profita de fiecare nișă și spațiu de aici, dulapul a fost realizat pe comandă și urmează exact linia tavanului. O idee excepțională ce merită furată în amenajarea oricărei mansarde.

 

Foto: El Mueble 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful