amenajari-interioare-cu-piatra

Amenajări interioare cu piatră poligonală – eleganța necizelată a naturii la tine acasă

 

Amenajarea interioarelor cu piatră naturală nu mai este de mult o surpriză în România. Rezistența, rafinamentul și personalitatea acestor produse naturale sunt tot mai cerute, lumea apreciind calitatea lor în defavoarea gresiei și faianței. Însă plăcile de travertin, marmură, ardezie și de granit nu sunt singurele pietre care pot fi utilizate în designul interior. Mai jos vă prezentăm câteva idei de amenajări în care s-au folosit pietrele poligonale.
 

Pietrele poligonale pot fi de mai multe tipuri: ardezie, calcar, marmură sau sandstone. Denumirea exprimă principala lor trăsătură –  laturile neregulate. 

 
Gama cromatică a acestor produse este destul de mare, începând de la alb, gri și crem, până la roșu și verde.
 

 
Se pot fixa cu rosturi sau fără rosturi. Atunci când materialul care se folosește pentru rost (spațiul dintre pietre) are culori diferite de ale pietrelor, contururile acestora sunt mai bine evidențiate și mai spectaculoase.
 

 
Într-o lume în care liniile drepte au devenit aproape o constantă, deseori obositoare, liniile curbe în cadrul unui design interior insuflă o apropiere mult mai mare de natură. Iar natura este relaxantă. După cum se poate observa cu ușurință, piatra poligonală se poate folosi în toate tipurile de încăperi: sufragerii, bucătării, băi, dormitoare, săli de conferințe, holuri, restaurante, etc.
 

 
Unul dintre marile avantaje oferite de amenajările cu pietre poligonale este contrastul. Pietrele poligonale creează o atmosfera plăcută din combinarea texturilor lor cu restul ambientului. Bineînțeles, lemnul reprezintă cel mai bun partener al pietrei poligonale, însă acestea răspund la fel de bine și de interesant în asocieri cu fierul, cu elemente cromate, cu suprafețe lucioase, cu materiale textile fine sau masive, cu spoturi luminoase dar și cu baia de lumină.
 

 
Piatra poligoanală constituie, fără îndoială, una dintre cele mai accesibile soluții pentru realizarea unui mediu confortabil și plin de personalitate, indiferent dacă spațiul amenajat este parte a unei proprietăți rezidențiale de mare sau mica întindere sau chiar când este vorba de un spațiu comercial.  Oriunde ar fi utilizată, piatra poligonală va conferi acelui loc o stranie combinație rezultată din estetica necizelată și eleganța naturii.
 

Foto via: Pinterest 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful