stralucire-si-eleganta-clasica-pentru

Strălucire și eleganță clasică pentru un interior rafinat

 

Tapetul Graphite din imagine poate fi achiziționat de aici →

 

Amenajarea interioarelor clasice, elegante și rafinate este o provocare chiar și pentru designeri. Secretul stă în echilibrul nuanțelor, motivelor și texturilor, iar pentru un rezultat final armonizat, amenajarea trebuie să pornească de la tapet. În funcție de cât de încărcat cu motive este tapetul, de îndrăzneala culorii ori de textura ce îl însoțește se aleg apoi piesele de mobilier, accesoriile și obiectele de decor.

Și pentru că tapetul este vedeta interioarelor clasice și a amenajărilor contemporane pline de stil, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de colecții ce pot desăvârși cu eleganță o amenajare în stil clasic ori contemporan. Alegerile noastre nu s-au bazat numai pe considerente estetice, ci și pe funcționalitate și materiale rezistente în timp.

Strălucire naturală în tonuri tari de culoare

Colecția de tapet Graphite este realizată din Mica sau „vermiculit”, un mineral format dintr-o reacție chimică între cuarț și granit. Aceste minerale sunt expuse la căldură extremă și se extind în bucăți de 2000% sau chiar 3000% din dimensiunea lor inițială, formând un spectru de culori strălucitoare. 

Pereți sclipitori și culori îndrăznețe, alege de aici → tonurile preferate de culoare.

Sclipirea naturală a pietrelor minerale intensifică culorile închise de pe materialul tapetului din colecție și conferă o licărire perlată în tonuri de auriu, crem, gri sau luminează violet, antracit, maro ori cărbune.

 

Textură de impact pentru un interior glamuros, mai multe detalii despre colecție găsiți aici →

Toate modelele din colecție sunt ecologice, au un suport nețesut, ceea ce face ușoară instalarea (aplicarea de adeziv doar pe perete).  În plus, sunt rezistente la foc cu un rating EU B S1 D0.

 

Eleganță în motive florale

Ornamente și motive florale clasice cu influențe moderne, elegante și pline de stil găsiți în colecția de tapet Elegance. Delicatețea materialului – fir de mătase – se îmbină armonios cu modelele variate de culori, mate sau ușor metalice, pentru a crea o paletă ce amintește de conacele din secolul al XVIII-lea.
 

Tapetul din colecția Elegance poate fi achiziționat de aici →

Varietatea de culori: șampanie, gri perlă, alb-crem, gri, jad, culori de nisip, burgund roșu, mandarină, auriu, violet, albastru regal, bronz sau cupru, permit asortarea tapetului cu piese de mobilier și accesorii în cel mai pur stil clasic. În plus, tapetul din colecție este 100% ecologic, permite pereților să respire și este rezistent la foc.

 

Vibrații de culoare și textură cu tapetul din colecția Elegance, poate fi achiziționat de aici →

Geometrie Art Deco

Colecția de tapet Brocades și-a primit numele de la cuvântul italian Broccato ce se traduce în pânză brodată iar modelele din colecție amintesc de țesăturile bogat decorate din secolul al XIX-lea.
Tapetul din colecția Brocades poate fi achiziționat de aici →
Imprimeul realizat cu o folie metalică pe firele parțial mate ori lucioase ale tapetului alternează stilul de design clasic cu geometria Art Deco pentru un rezultat rafinat.

 

Combinația de elemente geometrice cu detalii florale poate creea o ambianță dinamică la interior. Aceste modele de tapet pot fi achiziționate de aici →

Piele de șarpe pe plută naturală

Colecția de tapet Cobra imită îndeaproape pielea reptilei și o imprimă pe plută naturală. Aceasta din urmă este recoltată manual, tăiată în pătrate, lipită pe un suport metalic și lustruită.

 

Colecția de tapet Cobra poate fi achiziționată de aici →
Ceea ce surprinde la această colecție sunt culorile –  maro-negru, piton alb, cameleon cupru verde, coaja șopârlă maro, crocodil cenușiu, verde de apă, și cobra colorată. Ele sunt apoi îmbunătățite cu o sclipire de aur, argint sau cupru, ce reflectă lumina sclipitoare pentru a recrea efectul razelor  soarelui ce se oglindesc pe pielea șarpelui.

 

Tapetul din colecția Cobra se potrivește în amenajare contemporană a unui interior în tonuri naturale de culoare. Îl puteți achiziționa de aici →

Ambianță tropicală în motive stilizate

Culorile explozive și motivele stilizate au inspirat colecția de tapet Jungle. Tonurile tropicale de culoare – liane și eucalipt verde, culori de paradis: portocaliu strălucitor și violet, pastel liliac și violet de orhidee sălbatice, rodie, mango, de cristal albastru și portocaliu de fluturi – au fost combinate cu imprimeuri stilizate de tigru sau jaguar pentru un decor îndrăzneț.

 

Tapetul din colecția Jungle poate fi achiziționat de aici →

Toată această colecție este realizată din fibre naturale, are un certificat ecologic deoarece pentru a imprima modelul sisal s-a folosit energia solară iar culorile sunt pe bază de apă (fără solvenți).

 

Dacă imprimeurile cu motive animale sunt un pic prea mult, colecția Jungle vă oferă opțiuni în motive geometrice în aceleași culori tari. Mai multe modele de tapet din colecție găsiți aici →

Stilul palatelor imperiale din secolului al XVII-lea la tine acasă

Colecția de tapet Trianon a fost creată ca și omagiu adus reședinței private a lui Louis XIV în cătunul din Franța cu același nume. Designul clasic a fost reinterpretat în această colecție unde dungile, motivele florale și vegetale au fost asociate cu nuanțe subtile de albastru auriu, gri perlă, alb de zăpadă, alb-gri, roșu purpuriu, gri de Trianon și albastrul Mariei Antoinette.

 

Mai multe modele de tapet din colecția Trianon găsiți aici →

Toate modelele de tapet din selecția realizată de noi, dar și alte colecții spectaculoase se găsesc la Silver Decor. 
 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful