5-combinatii-cromatice-pentru-un-living

5 combinații cromatice pentru un living plin de personalitate și culoare

 

Dacă ați ales schema cromatică pentru casa voastră sau dacă sunteți în căutare de idei și combinații de tonuri de culoare pentru interior, atunci știți cât de dificil poate fi să potrivești ori să aduci armonie prin culoare într-un interior.

 

Pentru cei dintre voi ce nu ați trecut prin acest proces, ori pentru cei ce acum încep să aleagă tonurile potrivite de culoare, v-am pregătit mai jos 5 combinații cromatice pentru un living ce respiră personalitate indiferent de stilul de amenajare.

 

Contemporan în culori vesele și tari

În amenajarea acestui living s-a mers pe combinația tonurilor complementare de orange și albastru pentru a crea o atmosferă veselă și îndrăzneață. Pentru a nu încărca vizual interiorul, tonurile calde de lemn, gri-ul deschis, albul și cremul vin în completare fără a atrage ochiul de la actorii principali.

De asemenea, această combinație de culori are și un efect psihologic interesant. Orange-ul este o culoare caldă ce aduce zâmbetul pe buze și te face să te gândești la vară, pe când albastru răcorește și temperează vivacitatea portocaliului și inspiră calm și relaxare.

 

Clasicul în tonuri neutre

Liniile curbe, ornamentele stilizate și piesele de mobilier elegante sunt elementele centrale ale unui living în stil clasic. În ceea ce privește culorile, dacă vreți să aduceți și mai multă noblețe și delicatețe living-ului, mergeți pe o schemă de tonuri neutre ori naturale.

 

În living-ul de mai sus, griul petrol de pe perete, cu nuanța caldă a lemnului, griul deschis și bejul din accesorii completează și susțin atmosfera elegantă, dar îi și aduc un plus de naturalețe.

 

Secretul unor nuanțe atât de frumoase și rezistente în timp precum griul de mai sus și violetul deschis de mai jos, stă în alegerea unei vopsele lavabile de calitate. Ea poate face sau distruge combinația cromatică într-o cameră, de aceea, înainte de orice, vă recomandăm să citiți acest ghid de alegere a vopselei lavabile.

 

Modern în tonuri îndrăznețe de culoare

Nu evitați combinațiile puternice și îndrăznețe de culoare, ele pot să transforme un living anost în unul plin de personalitate. În amenajarea de mai sus au fost alese movul, roșul vibrant, violetul deschis și accentele de galben pentru a stimula privirea și a energiza interiorul.

 

Dacă nu aveți atât de mult curaj, dar vă plac nuanțele de mov, îl puteți tempera și combina cu orice culoare neutră, în special cu bej.

 

Rustic cu accente pastelate

Interioarele rustice în care predomină lemnul, maroul și albul tind să fie plictisitoare. Mai sus aveți o sugestie de combinație a unor tonuri pastelate ce vin ca o adiere de primăvară în amenajarea living-ului.

 

Albul și culoarea caldă a lemnului, specifice stilului au fost păstrate, însă prin adăugarea de accente de roz deschis și turcoaz, interiorul prinde viață.

 

Scandinav în tonuri naturale

Nu toate amenajările scandinave sunt albe imaculate. Unele, precum cea de mai sus, tind să meargă pe tonuri naturale de culoare pentru a aduce căldură la interior în zilele lungi de iarnă.

 

Griul rece de pe pereți este încălzit de combinația crem, bej și maro din accesorii, textile și obiecte de decor. Un contrast interesant ce aduce eleganță, dar și o atmosferă tihnită la interior.

 

Mai multe idei de amenajare a living-ului, fie el de apartament, open-space sau dintr-o garsonieră, dar și câteva sfaturi practice de decor găsiți aici.  

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful