10-idei-si-solutii-practice-pentru

10 idei și soluții practice pentru amenajarea unei băi mici

 

Băile mici și înghesuite sunt o problemă majoră în amenajarea apartamentelor de bloc. Fiecare piesă de mobilier, obiect sanitar și accesoriu sunt o piesă dintr-un puzzle ce cu greu se lasă rezolvat.

 

Fie că aveți în proiect reamenajarea băii în această vară ori vreți să schimbați câteva detalii în baia deja decorată, v-am pregătit 10 sfaturi ce vă pot ajuta în găsirea unor soluții practice, dar și estetice pentru înghesuiala din baie.

 

1. Baia este prea îngustă?

O soluție îndrăzneață, pentru care îți trebuie un pic de curaj este să așezi vasul WC în cabina de duș. Din punct de vedere estetic impactul vizual este foarte mare iar practic ai mai mult loc pentru lavoar și spații de depozitat.

 

2. Oglinda poate face minuni

După cum bine știți, oglinda este recomandată în decorul tuturor spațiilor mici. În baie, așezată pe toată suprafața peretelui din spate, ea poate mări vizual întreaga cameră.
Dacă nu găsiți o oglindă suficient de mare pentru tot peretele, puteți crea un ansamblu de trei oglinzi ori puteți amplasa una pe peretele din spate și una pe cel din dreapta. Modele variate de oglinzi pentru baie găsiți aici.  

 

3. Ocupă colțurile

În general, dacă baia este foarte, foarte mică, există un colț de care ar trebuie să profitați. Cea mai bună soluție este să alegeți un lavoar mic, pe colț, cu ajutorul căruia veți salva foarte mult spațiu.
De asemenea, dacă nu găsiți un corp de mobilier pe colț, ori acesta nu încape, puteți așeza o etajeră sub lavoar pentru a crea și spații de depozitare.

 

4. Mobilier perfect integrat

Rafturile arată bine, însă într-un spațiu îngust, ele și obiectele de pe ele pot aglomera vizual camera. Alegeți un corp de mobilier pentru baie perfect integrat sub lavoar și în tonurile de culoare din decor. Armonia nuanțelor și faptul că obiectele sunt ascunse vor aduce senzația de spațiu.

 

Câteva zeci de modele de piese de mobilier pentru băi, perfecte pentru orice tip de lavoar găsiți aici. 

 

5. Dacă aveți noroc și vă încape o cadă

Alegeți una pe colț, veți avea mai mult loc în ea, dar și mai mult loc de depozitare pe ea.  Recomandarea noastră este să nu folosiți o perdea de duș. Ea va separa vizual baia și spațiul va părea și mai înghesuit. Alegeți un panou de sticlă transparentă, pe care puteți amplasa o bară de prosoape. Astfel, lumina pătrunde în toată baia și nu mai sunteți nevoiți să irosiți spațiul de pe perete pentru suportul de prosoape.

 

6. Vasul WC la control

Alegeți o toaletă suspendată în detrimentul unui WC pe podea. Pe lângă efectul estetic, un astfel de vas ocupă și mai puțin loc. Dacă aveți noroc să existe o nișă, oricât de strâmtă, așa cum se vede în imaginea de mai jos, amplasați acolo vasul WC.

 

7. Profitați de orice nișă, oricât de mică

Fie că este în peretele de la duș ca în imaginea de mai jos, deasupra vasului WC, ori lângă oglindă, folosiți aceste nișe pentru a depozita obiectele cosmetice.

 

8. Eliminați orice detaliu în plus.

În imaginea de mai jos este prezentată o baie de serviciu. Nu pare deloc claustrofobică pentru că orice detaliu în plus a fost eliminat. Desigur, dacă aveți o singură baie este greu de obținut un astfel de efect, însă cu cât veți avea mai puține obiecte în baie cu atât va părea mai spațioasă.

 

9. Albul este la putere

Chiar dacă vă plac culorile și le vreți peste tot prin casă, încercați să le evitați în amenajarea unei băi mici. Albul este cea mai bună soluție pentru a crea impresia de spațiu, iar accentele de culoare le puteți aduce ca în exemplul cu detalii aurii de mai jos.

 

10. Păstrați aceleași motive pe podea

Dacă păstrați aceeași gresie cu aceleași motive în toată baia, chiar și la duș, câștigați unitate și armonie vizuală. În plus, cu cât motivele sunt mai încărcate pe podea iar restul băi este mai uniformă, cu atât spațiul pare mai mare.

 

 




Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful