Livingul este una din camerele unde îți petreci poate cel mai mult timp, și tot această cameră reprezintă punctul de întâlnire cu musafirii. Din acest motiv el ar trebuie să fie cald și primitor, plin de personalitate și extrem de atrăgător. Pentru a crea o imagine fabuloasă în livingul tău îți dezvăluim 5 secrete care te vor ajuta să-ți atingi țelul.

1. Fii atent cum poziționezi canapeaua

 

Canapeaua este una din cele mai voluminoase piese de mobilier și se face remarcată cu ușurință într-o cameră de zi. Din acest motiv este foarte important să o poziționezi corect în cameră. Felul cum alegi să o poziționezi în living va influența considerabil aspectul final al acestui spațiu. O regulă de care ar trebui să ții cont sau mai bine zis un secret al reușitei este să eviți amplasarea canapelei cu spatele la o cale de acces, un hol sau o ușă. Cel mai bine ar fi ca aceasta să privească în această direcție, chiar dacă este lipită sau nu de perete, ori dacă este așezată pe colț.
În cazul în care ești forțat să așezi canapeaua cu spatele la ușă atunci încearcă să o poziționezi în spatele spătarului o consolă, o măsuță cu picioare mai lungi care să se ridice la înălțimea canapelei. Pentru a distrage atenția de la acest lucru, o vază cu flori, câteva cărți sau o lampă de birou vor da naștere unui decor extrem de plăcut, omițând în realitate poziția canapelei.

2. Creează un centru de interes

În momentul în care pășești într-o cameră de zi ceva trebuie să-ți atragă atenția într-un mod cât se poate de plăcut. O modalitate prin care poți ieși din tipare ar fi să îmbraci unul din pereții camerei cu ardezie flexibilă Skin. De asemenea, recurgând la același material, ai putea personaliza un anumit colț sau poate un perete mai îngust, cu atât mai mult cu cât ai putea apela la ardezia flexibilă translucidă care-ți permite inserarea unei surse de lumină în spatele foii de piatră naturală de doar 2 mm grosime.

 

 

Cu toate că la o primă impresie ai putea crede că este vorba de o adevărată renovare, ardezia flexibilă este un material unic ce poate fi aplicat cu succes pe orice suprafață, chiar de tine, mai ales dacă ești una din acele persoane care este îndemânatică. În plus, avantajul acestui finisaj este că ocupă foarte puțin spațiu.

 

Totodată, dacă ai un șemineu pe care îți dorești să-l transformi în vedeta camerei, chiar și pe acesta îl poți îmbrăca în ardezie flexibilă. În felul acesta nu vei da greș în a scoate în evidență obiectul și colțul preferat din această cameră.

 

3. Alege covorul potrivit

 

Covoarele nu-și vor pierde niciodată din popularitate, însă pentru a oferi un look fabulos livingului trebuie să fii atent la ce alegi. Astfel, dacă vorbim de un living destinat strict socializării atunci vei avea nevoie de un covor mare, care să facă față traficului. Însă dacă vrei să creezi o atmosferă mult mai intimă și mai caldă atunci un covor din pluș și câteva perne aruncate pe jos, aparent neglijent sunt armele de care ai nevoie.

 

4. Ai grijă la echilibrul din camera de zi

 

Livingul trebuie să fie un spațiu echilibrat, pentru că în realitate el nu se rezumă doar la o simplă canapea. Așadar, corpurile de iluminat, obiectele de artă, oglinzile au un rol definitoriu în obținerea acestui balans. De asemenea, dacă în colțul opus față de canapea ai ales să inserezi o altă piesă de mobilier masivă, nu ar fi rău dacă și aici ai construi o zonă de relaxare, unde să poți sta jos.

 

5.  Accesoriile – tușa finală într-un living fabulos

 

Pentru a întregi cu adevărat atmosfera dintr-un spațiu vei avea nevoie de accesorii. Pernele pufoase care să ofere un strop de contrast, o pătură împletită din fire naturale sau un corp de iluminat de podea sunt doar o parte din obiectele la care poți recurge.

 

 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful