Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
mozaicul-pentru-baie-personalitate

Mozaicul pentru baie – Personalitate, funcționalitate și eleganță

 

Mozaicul este una dintre cele mai folosite soluții în amenajarea băilor. Printre motive se numără diversitate, ușurința montajului, versatilitatea, rezistența și, nu în ultimul rând, întreținerea ușoară. Astfel, mozaicul se poate asocia diferitelor stiluri ambientale: clasic-elegant, baroc, minimalist, art deco, vintage, rustic sau glamour. Toate aceste calități și-au dovedit în timp funcționalitatea mozaicului, începând din Antichitate și până în zilele noastre, când acesta este prezent în orice revistă sau site de decorațiuni interioare.

Tipuri de mozaic pentru baie

În funcție de felul în care sunt prelucrate, există patru categorii de mozaicuri.Mozaicurile polisate sunt caracterizate de o suprafață lucioasă, acestea sunt puse cel mai bine în evidență ajutate de lumina solară sau artificială. Ele pot fi realizate din marmură sau travertin și, în general, sunt utilizate în amenajările luxoase și elegante. În aceasta categorie destul de bogată se remarcă estetic mozaicul din marmură Mix Marble, marmura Nero Marquina / Alba sau din travertin Latte 3D Wall.

 

Mozaic Marmură Nero Marquina Hexagon Polisata, poate fi achiziționat de aici. 

Mozaicurile scapitate păstrează foarte mult din esența naturii, acestea etalându-și textura brută a rocii din care sunt produse: marmură sau travertin. Demne de menționat aici mozaicul din travertin Classic Scapitat, pe cel din marmură Rodon scapitata, marmură Picasso Scapitata sau din travertin Yellow Scapitat.

 

Mozaic Travertin Classic Scapita, poate fi achiziționat de aici

Mozaicurile antichizate sunt realizate din marmură, travertin, ardezie și onix și se deosebesc prin diversitatea formelor: pătrățele, pietricele cu contururi neregulate. Mozaicul din travertin Classic Noce 3D Tumbled, Onix Pebble Small Antichizat, din Classic-Noce-Yellow Sugar antichizat, sunt doar câteva modele demne de menționat.

 

Mozaic Travertin Classic Noce Yellow Sugar, se poate achiziționa de aici. 

O categorie aparte, absolut surprinzătoare, este cea a mozaicurilor speciale. Acestea pot fi formate din pietre mici cu marginile rotunjite (pebble), precum mozaicul Pebble Small Mix sau Pebble White Mat, alături de memorabilul mozaic din marmura Black Matrix sau mozaicul din travertin Scabas Wicker Mat.

 

Mozaic Travertin Classic Noce 3D Tumbled, se poate achiziționa de aici. 

Mozaicul pentru baie înseamnă utilitate și eleganță

În baie mozaicul se poate fixa pe pereți, acoperindu-i în întregime, însă nu vă sfătuim să acoperiți toți pereții cu un singur tip de mozaic. Dacă faceți acest lucru, pierdeți tot farmecul mozaicului care este destinat să evidențieze delimitarea unor spații, fie ele verticale sau orizontale.
Mozaic Travertin Yellow Scapitat, se poate achiziționa de aici.
Ideal este ca mozaicul să placheze un perete, un segment din el, peretele de duș, etc. Cel mai des mozaicul în baie, ca și în bucătărie de altfel, face pereche perfectă alături de un blat din aceeași culoare, de obicei într-o singură nuanță, cum ar fi un blat de bucătărie din granit. Blatul din travertin Latte, iar contrablatul din mozaic făcut din travertin Classic Noce Yellow Sugar, ca în exemplul din fotografia de mai jos.
Mozaic travertin Classic 3D Wall Polisat, se poate achiziționa de aici. 
Mozaicul se poate folosi în baie și în plan orizontal la placarea pardoselii sau a suprafeței destinate dușului.

Cum se montează mozaicul pentru baie? Simplu, ca toate mozaicurile din piatră naturală.

Montarea mozaicului pentru baie este ușor de efectuat. Toate mozaicurile, nu doar cele pentru baie, vin fixate pe plase cu latura de aproximativ 30 de centimetri. În plus, ele se pot fixa pe toate tipurile de suprafețe, plane sau curbe.
Mozaic Travertin Classic Scapitat Siding, se poate achiziționa de aici. 
Mare atenție! Asa cum toți iubitorii pietrei naturale știu, aceasta trebuie impermeabilizată pentru a-și păstra nealterate caracteristicile cât mai mult timp. Fiind vorba de un spațiu prin definiție umed, mozaicul pentru baie trebuie și mai atent supravegheat, fără ca acest lucru să ridice vreo dificultate. Impermeabilizarea lui se face cu o soluție specială găsită în toate magazinele de specialitate. Ideal ar fi să consultați un specialist în această problemă. 

Mozaic Marmura Rodon Scapitata, se poate achiziționa de aici. 

 

Pentru mai multe detalii referitoare la mozaicurile pentru baie, puteti accesa platforma piatraonline.ro sau să vizitați showroom-ul PIATRAONLINE din București, Aleea Teisani, nr. 137 A.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?