Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
Cum luminezi corect bucătăria
Corpuri de iluminat Redo Factory, se pot achiziționa de aici 

 

Pentru foarte mulți dintre noi, bucătăria este centrul casei, de aceea amenajarea ei trebuie să fie confortabilă și funcțională, însă, de cele mai multe ori, planul de iluminat este fie tratat superficial, fie ignorat complet. Pentru ca bucătăria să fie plăcută din punct de vedere estetic, funcțional și practic, iluminatul este unul dintre elementele esențiale ce nu trebuie trecut ușor cu vederea.

De aceea, împreună cu specialiștii de la Annora Lighting vă oferim mai jos câteva sfaturi de iluminat pe care este bine să nu le uitați atunci când amenajați bucătăria.Una dintre cele mai comune greșeli în iluminarea bucărăriei este folosirea unei singure surse, direct din tavan. De ce? Pentru că lumina va fi foarte puternică într-o singură zonă – mijlocul bucătăriei, iar restul spațiului va rămâne în umbră.

O bucătărie bine luminată, practică și bine definită decorativ îmbină 3 straturi diferite de surse de iluminat.
Plafoniera Redo RIBBON LED este perfectă ca și corp de iluminat pentru zonele de lucru, se poate achiziționa de aici. 

1. Lumina de lucru

Acest tip de lumină trebuie să fie prezentă deasupra cuptorului, a chiuvetei, a blatului și a oricărei alte suprafețe pe care se lucrează/gătește. Alege un corp de iluminat din tavan pentru cuptor și/sau chiuvetă. Este recomandat ca aceste surse de lumină să fie la o înălțime de aproximativ 70 de cm deasupra zonei de lucru, însă pot fi și mai sus, în funcție de particularitățile bucătăriei.
Corpuri de iluminat încastrate la baza dulapurilor suspendate se folosesc deasupra blatului și a altor zone de lucru. Puteți alege paneluri LED ori spoturi, ce nu deranjează ochii, însă luminează perfect atunci când gătiți. Între spoturi este recomandată o distanță de 50-100 cm.
Aplică Redo Well LED poate fi folosită ca și lumină de accent deasupra blatului de lucru. O puteți achiziționa de aici. 

2. Lumina ambientală

Aduce o strălucire caldă ce umple camera, înmoaie umbrele și ajută la crearea unei atmosfere primitoare în orice bucătărie. Ele sunt importante în special dacă mobilierul și decorul bucătărie s-a realizat în culori închise.
O bucătărie mică poate părea mai spațioasă dacă dulapurile nu ajung până în tavan, iar această zonă este luminată ambiental. De asemenea, lumina direcționată direct spre un perete ori dulap se reflectă înapoi, ajutând astfel la senzația generală de spațiu mult mai bine decât dacă lumina este direcționată spre podea.
O sugestie de lumină ambientală este suspensia Redo Atomo LED poate fi achiziționată de aici. 

3. Lumina de accent

Ea aduce adâncime și pune în valoare anumite zone ale bucătăriei. Este recomandat să folosiți o astfel de lumină pentru a aduce focus vizual pe un anumit obiect, un tablou, un perete de cărămidă expus, în interiorul dulapurilor cu geamuri, etc. Pentru mai mult stil și eleganță, puteți folosi o veioză ori o aplică LED.
O opțiune de lumină de accente este aplica Redo Atelier cu tub fluorescent, se poate achiziționa de aici

Culoare și design

Parte integrată a amenajării, corpurile de iluminat pot aduce și un element surpriză în decor. Nu vă feriți să alegeți suspensii îndrăznețe, în culori tari, mai ales dacă bucătăria are o paletă neutră sau, dacă amenajarea o permite, un candelabru.
Volum și culori îndrăznețe cu plafoniera Redo Bond LED, se poate achiziționa de aici. 
Indiferent dacă aveți sau nu bugetul pentru un astfel de plan de iluminat, este recomandat ca acesta să fie luat în calcul încă de la început deoarece corpurile de iluminat pot fi foarte ușor instalate în timp.
De asemenea, dacă nu apelați la un designer de interior, nu vă feriți să cereți ajutorul și sfatul celor ce vând corpuri de iluminat. Dacă sunt profesioniști, își vor cunoaște foarte bine produsele, iar sfaturile lor pot fi prețioase.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful