hygge-sau-despre-bucuria-de-ajunge-acasa

Hygge sau despre bucuria de a ajunge acasă

Hygge sau despre bucuria de a ajunge acasă
Foto: Jody Horton

Oricât de mult ne-ar plăcea ceea ce facem, oricât de mult ne-am distrat cu prietenii la concertul trupei preferate și oricât de mult ne-am relaxat în vacanță, există mereu acea clipă, când spui cu dor: „Vreau acasă, hai să mergem acasă!”.

Pentru că indiferent de vreme, de cât de mult te-ai distrat sau de cât de grea ți-a fost ziua, acasă ești în pătratul tău, între lucrurile tale, în intimitatea ta. Aici este locul în care te relaxezi și îți exprimi personalitatea, fie că este printr-o pictură ce acoperă o mică crăpătură din perete, prin piese de mobilier de design, scumpe, dar confortabile, ori prin obiecte ce aduc cu ele o amintire din trecut, de care nu te poți despărți niciodată.

Acasă ești tu!

Probabil că această bucurie de a fi acasă este și motivul pentru care noi, românii, avem un procent atât de mare de proprietari de locuințe, poate că de aceea site-urile, revistele și magazinele de home and deco stârnesc atât de mult interes. Pentru că, acum avem posibilitatea de a ne înconjura de lucruri frumoase, care să exprime cine suntem, ce iubim și mai ales să ne ofere cadrul perfect de a împărtăși clipe calde alături de cei dragi nouă. 

Lenjerie de pat Magnolia, disponibilă aici. 
Această îmbrățișare între obiectele ce ne înconjoară și clipele frumoase împreună cu familia și prietenii poartă un singur cuvânt în Danemarca – hygge. Să stai în fața focului, iarna, în haine confortabile și călduroase, în timp ce bei vin fiert și mângăi o pisicuță. Să stai la masă cu toți cei din familie, după ce ați gustat din cele mai bune preparate ale mamei, povestind amintiri și râzând împreună. Să te așezi pe o canapea confortabilă, cu perna preferată în brațe și să urmărești serialul preferat într-o lumină difuză și intimă. Toate acestea sunt hygge.
Originar din Norvegia, unde se traducea ca și stare de bine, hygge (se pronunță hue-gah), a apărut prima oară în Danemarca în scrierile din sec. al XIX-lea devenind încet, încet, un mod de viața, nu doar pentru cei bogați, ci pentru oricine.
Desigur, este normal ca un astfel de cuvânt, care să conțină o stare, sentimente și legături atât de complexe să apară într-o țară în care iarna este foarte frig iar lumina zilei aproape de nevăzut, iar viața se desfășoară lent, la interior, însă, credem cu tărie că acest termen cuprinde trăiri pe care toți le înțelegem pânâ în cel mai mic detaliu și ni le dorim cu ardoare.

Înconjurat de frumos

Fascinați de designul scandinav, de amenajările nordice, pe care vi le prezentăm cu drag, zi de zi și care sperăm să vă inspire în aducerea acasă a acestei atmosfere calde, simple, dar confortabilă, modernă și plăcută ochiului, am fost surprinși să aflăm de hygge, de cât de bine se potrivește cu noi, cu tine, cu oricine.
Deși iernile noastre sunt blânde, iar verile un pic prea calde, hygge ne merge la suflet foarte repede pentru că toți ne aducem aminte  (unii dintre noi chiar vor să uite) mobilierul din perioada comunistă, cât de greu era să găsești ceva frumos pentru casă, vitrinele grele pline de praf, păturile groase de nici nu puteai să respiri sub ele, bibelourile, milieuri, prosoapele lipsite de culoare de atâtea spălări și așternuturile aspre, încărcate de motive fără sens și culori banale. 

Fețe de pernă Elefantti, disponibile aici
Nici unul dintre noi nu își face singur hainele pe care le poartă, nu produce singur toată mâncarea pe care o pune pe masă, tot așa nici unul dintre noi nu ar trebui să își amenajeze singur casa. De aceea am venit în ajutorul vostru și am adunat o echipă de arhitecți și designeri care să vă ofere locuința pe care o visați și pentru care adunați inspirație de pe Jurnal de design interior. Pentru că vrem ca fiecare dintre noi să trăiească hygge, dar și în urma sutelor de emailuri primite de la voi, în care ne-ați cerut cu ardoare recomandări de magazine cu produse de design, produse care să aducă culoare și zâmbete în casa voastră, am căutat, am analizat, am spart toate pușculițele și am investit mult suflet în crearea unui magazin online, special pentru voi: PătrateColorate.

 

Lenjerie de pat Elefantti, disponibilă aici

Nu mai vrem culori terne, materiale proaste, ore petrecute în fața calculatorului și în magazine în căutarea unei lenjerii de pat de calitate, cu un design într-adevăr frumos, numai pentru a fi dezamăgiți de ceea ce ne-a fost livrat la final. Vrem ca pătratele noastre și pătratul tău să aibă cel puțin o pată veselă de culoare, calitate și estetică, iar PătrateColorate este calea prin care vrem să vi le oferim.

 

Prosoape Moomin, disponibile aici. 

Am testat fiecare produs pe care vi-l punem la dispoziție, am ales design-uri variate, pentru a satisface cât mai multe gusturi, însă nu ne-am îndepărtat de ceea ce vă oferă Jurnal de design interior, un spațiu pe care să îl numești cu drag, acasă.

Deși suntem încă la început, sperăm ca în timp, pe lângă produsele cu design inedit, cu motive vesele create de designerii finlandezi și din materiale de calitate produse în Europa, cu cea mai mare grijă pentru detaliu, să reușim să aducem cât mai multă culoare, bun-gust, fericire și hygge în cât mai multe cămine din țară.

 

Lenjerie de pat Leinikki, disponibilă aici

Ne dorim ca locuința ta să fie un loc special, diferit și învăluit de personalitatea ta. Tocmai de aceea am ales o gamă variată de lenjerii de pat, prosoape simpatice și accesorii textile pentru bucătărie, pentru că, și cel mai mic obiect poate schimba înfățișarea unei camere.

Știm că amenajarea unei locuințe poate fi costisitoare, însă cu ajutorul unor colecții precum Moomin, investiția nu va fi foarte mare, însă culorile și motivele voioase îți vor pune zâmbetul pe buze încă din prima clipă când intri în casă.

Nu am uitat de cei mici, pentru ei avem o selecție de lenjerii de pat antialergice, super colorate, numai bune să îi ducă într-o lume plină de aventuri, de fiecare dată când închid ochișorii.

 

Lenjerie de pat Elefantti, disponibilă aici

Sperăm să vă placă și așteptăm cu drag sugestiile, recomandările și reclamațiile voastre. De asemenea, dacă ne puteți spune ce produse vă plac sau ce fel de produse ați dori să mai găsiți pe PătrateColorate, ne puteți scrie la adresa de email: patratecolorate@gmail.com 

Nu uitați să urmăriți ultimele noutăți ale Pătratelor pe Facebook și Instagram.

Vă mulțumim, și haideți să mergem cu drag acasă!

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful