terrazzo-placi-colorate-spectaculos

Terrazzo – plăci colorate spectaculos, pentru spații curajoase (INFOGRAFIC)

 

Terrazzo este materialul din care sunt obținute acele plăci colorate pe care le-ai admirat în restaurante, spații comerciale și alte locuri publice, dar pe care nu te-ai fi gândit niciodată că le-ai putea aduce în locuința ta. Colorat și imprimat cu cele mai diverse modele, Terrazzo îți poate transforma căminul în casa cu parfum clasic, victorian ori tradițional la care ai visat dintotdeauna.

Foto: Whiting Architects
Terrazzo este un material compozit care nu se obţine prin procesare termică, ci la rece, cu ajutorul unei prese hidraulice care comprimă cimentul. De altfel, Terrazzo este un amestec de ciment, marmură căruia li se adaugă şi pigmenţi anorganici ce îi oferă versatilitatea cromatică.
Aceste plăci decorative din ciment colorat sunt realizate manual, astfel că, ele dezvoltă un aspect unic, ușor nefinisat, care însă nu face decât să le ofere un plus de personalitate. De asemenea, odată cu trecerea timpului, plăcilor Terrazzo nu le este ştirbită frumuseţea, dimpotrivă: modelul şi culorile nu suferă deteriorări datorită faptului că stratul de pigment care intră în compozita lor este foarte gros.

 

Utilizarea plăcilor Terrazzo

Plăcile decorative din ciment colorat sunt utilizate extensiv la placări orizontale și verticale la nivelul pereților (interiori și exteriori) și pardoselilor, cât și pentru blaturile de baie ori bucătărie și a celor de masă, etc. Frumusețea și durabilitatea lor le recomadă într-o varietate de spații, astfel că sunt excelente atât în zonele publice, cât și în interiorul locuințelor. Poate cel mai apreciat atribut al plăcilor Terrazzo este versatilitatea imprimeurilor lor care pot fi obținute și la cerere.
Pestrițe și viu colorate, plăcile Terrazzo standard dau un aer oriental încăperii în care sunt inserate, chiar și atunci când sunt folosite pentru a realiza un punct focal – a evidenția un perete, a pune în lumină o piesă specială de mobilier. etc.

Instalarea plăcilor Terrazzo

Montarea plăcilor decorative din ciment colorat ar trebui să fie realizată de o echipă de profesioniști, însă poate fi dusă la bun sfârșit, cu migală și atenție, chiar și de tine, respectând întocmai instrucțiunile de instalare.
Înainte de montare, plăcile trebuie scufundate în apă timp de câteva minute. După ce s-au uscat ușor, pot fi montate, adezivul necesar fiind unul păstos într-un strat generos, aplicat deopotrivă pe plăci, cât și în zona în care acestea vor fi inserate individual.
Foto: Cassidy Hughes Interior Design & Styling

Odată placa montată, trebuie apăsată cu mâna. Procesul continuă până când întreaga suprafață dorită a fost acoperită în totalitate cu plăcile decorative. Atenție! Este foarte important ca adezivul să acopere 100% din fiecare placă pentru ca nicio bucată să nu rămână „suspendată”. În caz contrar, placa respectivă se va fisura și  va crăpa odată cu trecerea timpului.

Plăcile decorative din ciment colorat trebuie să se usuce complet înainte de a putea păși – dacă este cazul – pe suprafața unde au fost montate. Procesul de uscare durează circa 48 de ore.

Impermeabilizarea plăcilor Terrazzo

Plăcile decorative din ciment colorat trebuie impermeabilizate după montare și curățarea post-instalare. Produsul impermeabilizant ales se aplică întotdeauna doar pe plăcile perfect curate și uscate, în strat subțire, uniform, folosind o cârpă, un burete sau o perie. Se lasă să acționeze timp de maximum 30 de minute, după care se îndepartează. Suprafața trebuie ștearsă la final cu o cârpă uscată pentru a elimina complet orice rest de impermeabilizant care riscă să oxideze și să afecteze estetica generală.

Plăcile decorative sunt perfect impermeabilizate dacă nu mai absorb apă deloc. Poți testa gradul de impermeabilizare turnând câțiva stropi de apă pe o plăcuță.

Întreținerea

Pentru a-și păstra frumusețea nealterată, plăcile decorative din ciment colorat trebuie întreținute în mod corespunzător. În acest sens, se recomandă folosirea unor soluții de curățat adecvate, blânde, care să nu conțină acizi ori înălbitori care pot ataca suprafața plăcilor.
În oferta specialiștilor în piatră naturală de la PiatraOnline, cele mai recente modele de plăci terrazzo sunt Terrazzo Roșu și Terrazzo Bleu, ambele decorate fin, cu reinterpretări ale simbolului crinului.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful