cum-alegi-bateria-pentru-bucatarie-si

Cum alegi bateria pentru bucătărie și ce trebuie să știi înainte de a o cumpăra

În momentul amenajării bucătăriei trebuie să luăm multe decizii. Începând de la design, nuanțe, materiale și terminând cu cele mai mărunte accesorii sau decorațiuni. Poate fi obositor, dar efectele unor decizii bune sau mai puțin inspirate se vor face simțite încă de la început. Sursa de apă este vitală în orice bucătărie: fie că vrem să preparăm cafeaua de dimineață, să spălăm un fruct sau să gătim cina pentru familie, totul începe în zona sursei de apă.

Deși poate părea greu de crezut, o simplă baterie sanitară pentru bucătărie poate ține pasul cu nevoile actuale și stilul de viață contemporan și ne poate face viața mai ușoară prin multiplele facilități și opțiuni de echipare pe care le oferă. Pentru a vă ajuta să faceți o alegere documentată, vom detalia mai jos câteva dintre acestea.

 

Baterii economice, Aero, pot fi achiziționate de aici. 

Calitatea

Un indicator al calității unei baterii este, de obicei, greutatea acesteia: cu cât este mai grea, cu atât mai rezistentă va fi și nu va fi expusă riscurilor de spargere dacă presiunea apei va fi mare. Un alt factor important este echiparea bateriei cu cartuș ceramic (mai rezistent decât cele din plastic).
De asemenea, trebuie să avem în vedere și faptul că pe orice baterie ar trebui să fie posibilă montarea de perlatoare. Ele ajută la economisirea apei prin reducerea debitului și îmbogățirea acestuia cu aer, fără a elimina confortul și reducând consumul de apă cu până la 50%. Unii producători își echipează din fabrică produsele cu economizoare, dar în cele mai multe cazuri acestea se pot achiziționa separat și folosi la toate bateriile sanitare.

Materiale și finisaje

Cel mai bun material folosit în confecționarea bateriilor este alama sanitară. Un alt indicator important al calității bateriei este componenta alamei: pentru a nu modifica proprietățile apei și a nu dăuna sănătății, aliajul trebuie să conțină minim 59% cupru (datorită proprietăților sale, cuprul inhibă dezvoltarea bacteriilor, virușilor și a ciupercilor, asigurând astfel o bună calitatea a apei).
Dacă materialul din care este fabricată bateria sanitară are aport în asigurarea calității, finisajul are rol pur estetic. În funcție de preferințele utilizatorului, de specificul ambientului și de materialul din care este confecționată chiuveta de bucătărie (granit sau inox), puteți alege baterii cu finisaj cromat, cu finisaj retro (bronz) sau cu finisaj granit compozit.

Modele și variante de design

Fiecare bucătărie este unică, în felul ei. La fel și utilizatorii ei. Și, pentru că au înțeles acest lucru, producătorii din domeniu au dezvoltat baterii sanitare adaptate specificului și destinației fiecăreia.
Bateriile de bucătărie clasice – cu design robust, funcțional, sunt potrivite pentru utilizare în condiții normale, deservind bucătării de reședință, fără necesități speciale.
Bateriile “gât-de-lebădă” și cele cu pipă înaltă – datorită înălțimii țevii, creează spațiu suplimentar pentru spălarea vaselor voluminoase. Sunt ideale pentru familii sau bucătării unde se gătește în cantitate mai mare.
Bateriile de bucătărie cu arc – capul de duș cu debit variabil este dotat, de regulă, cu un buton care face trecerea între funcția „duș” și funcția „baterie cu flux normal”. Sunt prevăzute cu țeavă înaltă, rotativă, ceea ce le face ideale pentru bucătării profesionale sau, de ce nu, pentru bucătării de reședință funcționale și moderne.
Bateriile de bucătărie cu duș extractibil – practice, inteligente și versatile, asigură extensia dușului exact acolo unde este nevoie și atunci când este necesar.

Dotări și variante de echipare

Majoritatea industriilor fac eforturi pentru a minimiza efectele nocive ale produselor lor. Conștientizând impactul distrugător al poluării și al consumului excesiv de apă la nivel global, marii producători de baterii sanitare au dezvoltat soluții inovatoare, economice și ecologice, “bune de luat acasă”, pentru că schimbarea începe cu fiecare dintre noi.
Baterii de bucătărie cu economie de apă. Cum funcționează? Jetul de apă este combinat cu bule de aer, menținând un debit constant redus indiferent de presiunea din instalație. Fără a vedea vreo diferență în utilizare, se ajunge la un consum de apă redus cu până la 50%. Unii producători oferă game complete de baterii (pentru bucătărie și baie: cadă/duș, lavoar, bideu). Alegerea unei game complete conferă unitate în design, dar și o factură considerabil mai mică, atât la apă, cât și la electricitate/gaz. Mai multe detalii aici. 
Baterii de bucătărie cu filtru de apă. Numai beneficii. Ideale atât la birou, cât și acasă, elimină neplăcerile cauzate de transportul și depozitarea PET-urilor de apă. Fără sticle de plastic și până la 83% mai puține emisii de CO2, conform studiilor de specialitate. Producătorii promit apă la fel de pură, sănătoasă și aerată ca cea a unui izvor de munte.
Baterii de bucătărie cu funcție de fierbere a apei. Încă o soluție ingenioasă pentru bucătăria de acasă sau pentru companii. Acest tip de baterie elimină necesitatea utilizării fierbătorului, livrând instant apă fierbinte pentru ceai sau cafea instant. De asemenea, elimină și necesitatea dozatoarelor de apă și a PET-urilor voluminoase. Contractul de furnizare, custodie, mentenanță pentru aparatele de apă îmbuteliată? Anulat!

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful