La modă în 2016: chiuveta rustică, tip farmhouse

La modă în 2016: chiuveta rustică, tip farmhouse

Sunt fermecătoare, confortabile, durabile, elegante, funcționale și nostalgice. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care chiuvetele incorporabile rustice, de tip farmhouse, au acaparat bucătăriile pe care le vedem în toate recomandărilor designerilor în 2016.
La modă în 2016: chiuveta rustică, tip farmhouse
Deși nu este deloc un model nou, chiuveta rustică își are originea în vremurile în care nu exista apă curentă, de aici și dimensiunea exagerată pentru a reține cantități mari de apă. Atunci când ai în plan redecorarea bucătăriei, vei petrece cel mai mult timp căutând şi alegând chiuveta ideală, aşa că dacă îţi surâde varianta rustică sau retro, specialiștii de la Evivo.ro (magazinul online de baterii sanitare, chiuvete, accesorii baie şi bucătărie) îți spun tot ce trebuie să știi despre acest model.

Chiuveta rustică de tip farmhouse este în general mult mai adâncă decât cele clasice și mai confortabil de utilizat, dat fiind că nu are blat la exterior. Design-ul are în vedere contextul utilizării, deoarece în trecut femeile obișnuiau să petreacă o mare parte din zi în apropierea ei pentru preparatul alimentelor, spălarea vaselor, hainelor și chiar copiilor.
„În ultimii ani, chiuvetele din granit compozit au câștigat tot mai mult teren în fața celor din inox. Au avantajul de a putea fi integrate mult mai ușor în ambientul bucătăriei prin varietatea de nuanțe și forme disponibile, sunt cu adevărat anticalcar, nu preiau mirosurile alimentelor, sunt rezistente la șocuri termice și mecanice și, în plus, sunt dotate cu un strat antibacterian, igienic. Deși la origine chiuvetele rustice erau realizate din porțelan, noile variante cu accente moderne adaugă granitul în compoziție, îmbinând astfel aspectul tradițional cu funcționalitățile moderne”, explica Marius Popescu, director general www.evivo.ro.

Linii simple

Modernismul este curentul care a filtrat toate modalitățile de expresie de încărcătura stilurilor clasice, reducând totul la esență. Formele devin lizibile, ele sunt dezbrăcate de decorațiuni și devin clare. Elemente liniare marchează, direcționează, subliniază și conturează suprafețe și forme. Chiuveta Nero de la Marmorin,  păstrează elementul clasic, dar aduce în plus accesorii moderne în acelaşi stil pentru a face ansamblul şi mai funcţional. Chiuveta este realizată din Magranit, un material compozit pe bază de granit și cuarţ, care are o duritate excepțională. Pentru a spori igiena și siguranţa microbiologică, toate chiuvetele de bucătărie Marmorin sunt prevăzute cu un strat de protecţie BioCote®.  Preţul este de 1235 lei.

Romantism provensal

Chiuveta Rubid este propunerea Marmorin pentru cei care iubesc stilul retro. Deşi materialele din care este realizată sunt de ultimă generaţie, forma modelului ne duce cu gândul la design-ul de odinioară. Această chiuvetă este în sine un obiect de decor, pentru bucătării care induc prin definiție ideea de spațiu primitor și cald. Preţ: 2376 lei.

Culori și texturi

Culorile intense, preferabil neon, fie că e vorba de roz, galben sau verde crud, se număra printre tendinţele anului. O îmbinare de texturi și culori diferite pentru chiuvete ce în alt context ar părea tradiţionale conferă acel efect eclectic, pentru cei pasionaţi de interioare sofisticate. Chiuveta Ewit vine în mai multe variante de dimensiune, în funcție de spațiul bucătăriei. Preț: 1378 lei

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi modelul farmhouse

Suprafaţă. Asiguraţi-vă că măsuraţi foarte bine dimensiunile blatului în care va fi încastrată chiuveta, pentru a evita ca apa să se prelingă pe margini şi să umfle materialul.
Design. Deşi a încorpora o astfel de chiuvetă într-o bucătărie nouă nu este deloc greu, a face acelaşi lucru pe un blat deja existent poate fi o provocare. Astfel de chiuvete au nevoie de dulapuri şi blaturi pe măsura lor.
Mărime. Dacă vă preocupă dimensiunea şi cantitatea de apă pe care o folosiți, alegeți modele cu o singură cuvă sau de dimensiuni mai mici.

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful