5-idei-neconventionale-pentru

5 idei neconvenționale pentru amenajarea pereților și pieselor de mobilier

Viața de zi cu zi este din ce în ce mai provocatoare, de ce nu ar fi așa și spațiul în care ne relaxăm? Știu, știu, când ajungem acasă, avem nevoie de confort și un ambient primitor, dar dacă am putea să combinăm aceste 3 elemente cu materiale, motive și texturi neconvenționale?

 

 

Am găsit pentru voi, 5 astfel de idei și soluții ce pot schimba estetic interiorul aducând personalitate căminului vostru, dar care și contribuie la confortul și atmosfera relaxată pe care o căutăm cu toții acasă.

Panou decorativ de plută Malta Platinum – se poate achiziționa de aici
1. Pereți fascinanți, cu atingerea de confort a plutei
Pluta este un material natural ce provine din scoarța unor specii de stejar și are calități unice. Celulele ei se aseamănă cu fagurele de miere. Acest fapt îi permite plutei să se comporte ca izolant natural termic și fonic, dar și să preia fără probleme șocuri mecanice. Aceste caracteristici exclusive fac din plută un material ideal pentru placarea pereților, nu doar pentru confortul oferit, dar și pentru că este o resursă sustenabilă ecologic.
Panou decorativ de plută Fiord white – se poate achiziționa de aici
Producătorii portughezi de la Wicanders au realizat o colecție unică, Dekwall, de panouri de plută. Unicitatea acestor panouri a fost obținută prin integrarea a două straturi de plută cu două funcții diferite. Primul și cel mai gros strat, folosit ca întăritură, este realizat din aglomerat de plută și asigură confort superior, căldură și reduce zgomotele. Cel de-al doilea strat, o foaie subțire de furnir de plută, are scop decorativ și a fost creat prin combinarea mai multor forme de plută naturală, pentru un efect vizual plin de personalitate. În plus, pentru a-i spori protecția, acest strat este fie ceruit fie lăcuit.
Panou decorativ de plută Bamboo Terra – se poate achiziționa de aici
Beneficiile panourilor de plută Dekwall
– izolatoare fonice
 – izolatoare termice
 – ușor de montat
 – ușor de curățat
 – naturale și ecologice
 – durabile
 – plăcute la atingere
 – acoperă cu succes imperfecțiunile zidurilor
 – rezistă la șocurile mecanice
Panou decorativ de plută Cayman – se poate achiziționa de aici
Inovatoarea colecție poate fi găsită în exclusivitate la XT Deco și, pe lângă cele 9 avantaje pe care le pot aduce unui interior, distincta formă naturală a plutei dă o notă deosebită pereților, creând spații unice, pline de stil și farmec.
2. Compoziții și volume inedite
 
Panou decorativ Structure 11713 – poate fi achiziționat de aici. 
O altă soluție orginală de a decora pereții sunt panourile decorative multiscop, de la producătorii germani WallFace. Colecția Structure surprinde prin panourile 3D cu modele decorative în relief, dar și prin stilurile diferite de decor în care acestea se potrivesc.
Panou decorativ Structure 17225 – poate fi achiziționat de aici
Fie că este vorba de un look urban cu efecte metalice, ori de o amenajare shabby chic sau în stilul anilor 70, aceste panouri aduc personalitate și nonconformism interiorului.

Panou decorativ Structure 17241 – poate fi achiziționat de aici
Panou decorativ Structure 17237 – poate fi achiziționat de aici. 
3. Eleganță și rafinament în piele
Panou decorativ Leather 17847 – poate fi achiziționat de aici.
Exotice și exclusiviste, panourile decorative din imitații realistice de piele, brodate, cusute sau cu efect de piele presată, vor aduce o notă de rafinament interiorului și un efect vizual de invidiat.
Panou decorativ Leather 15038 – poate fi achiziționat de aici. 
Panou decorativ Leather 13501 – poate fi achiziționat de aici. 
4. Texturi High Gloss și metal electrizant
Panou decorativ Acrylic 15956 – se poate achiziționa de aici. 
Suprafețe mate sau lucioase, metalice sau high-gloss, cu o textură fină la atingere, așa se prezintă panourile decorative din colecția Acrylic. Foarte ușor de curățat, într-o gamă variată de modele și culori, aceste panouri au o textură în relief cu diferențe în înălțime și adâncime de câțiva milimetri, ce vor aduce o valoare estetică unică oricărui interior.
Panou decorativ Acrylic 15763 – se poate achiziționa de aici. 
5. Piese de mobilier cu texturi aparte
Poate locuiești în chirie sau abia ai redecorat pereții și încă nu știai de aceste panouri, ei bine, ele sunt foarte ușor de folosit și pe piesele de mobilier. Schimbările pe care le pot aduce folosindu-le sunt într-adevăr surprinzătoare. Vezi mai jos câteva idei, numai bune să te inspire:
Panourile decorative Structure 11355 se pot achiziționa de aici. 
Acoperă exteriorul sertarelor și ușilor de mobilier cu panouri metalice pentru a obține un efect vizual surprinzător sau folosește panourile ce imită pielea în interiorul sertarelor.
Panoul decorativ Leather 12894 poate fi achiziționat de aici. 
Pentru un plus de eleganță, poți acoperi piesele mari de mobilier cu panouri ce imită pielea.
Panourile decorative Leather 15006 se pot achiziționa de aici. 
Și ușile pot fi personalizate cu astfel de panouri, fie că le folosiți pe întreaga lor lungime sau doar pe anumite sectoare, efectul va fi la fel de spectaculos.
Panoul decorativ Punch 3D 10955 se poate achiziționa de aici. 
Panoul decorativ Punch 3D 10059 se poate achiziționa de aici. 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful