Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
concurs-de-proiecte-pentru-bohemian

Concurs de proiecte pentru Bohemian Square – Festival de Cultură Urbană

În perioada 21-23 august, va avea loc la Brașov a III-a ediție a Festivalului de Cultură Urbană BOHEMIAN SQUARE, eveniment cultural-artistic, care oferă o alternativă de petrecere a timpului liber în mod interactiv și constructiv, în spațiul public.
În premieră, în cadrul ediției de anul acesta, Asociația Bohemian lansează Concursul de intervenții artistice și instalații arhitecturale, ai cărui câștigători vor fi admirați de peste 7.800 de vizitatori pe toată perioadă festivalului. Concursul de proiecte este adresat artiștilor, arhitecților, designerilor și tinerilor creativi din întreaga țară, înscrierile fiind acceptate până pe data de 17 iulie.

 

Prin concurs, organizatorii își doresc atragerea și implementarea unor proiecte care să contribuie la reinterpretarea spațiului public din centrului istoric al Brașovului, într-o viziune proaspătă și o abordare urbană interactivă.
 Proiectele înscrise pot fi:
• Instalații interactive
• Instalații de lumini / tehnologice / multimedia
• Structuri experimentale
• Mobilier stradal
• Trasee urbane alternative
• Urban land art / amenajări ecologice
• Construcții ready-made / reciclare.
Proiectele câștigătoare vor fi expuse în zona pietonală cu cel mai mare trafic, Piața Sfatului sau în Piața Enescu. Pentru simulări, participanții pot prelua imaginile locațiilor de pe pagina de facebook a festivalului.
Astfel, toate persoanele creative sunt invitate să își înscrie proiectele în concurs prin completarea formularului, de aici, până pe 17 iulie, pentru a avea șansa de a obține finanțare și de a-și expune instalațiile inovatoare în cel mai boem și mai îndrăgit oraș al țării, Brașovul.
Dintre proiectele înscrise, vor fi aleși maximum 10 câștigători. Aceștia vor beneficia de fonduri în valoarea maximă de 1.500 lei/proiect, dar nu mai mult de 70% din bugetul de execuție estimat în fișa de înscriere.
Proiectele alese de juriu vor fi anunțate pe 24 iulie, pe pagina de facebook a evenimentului.
Bohemian Square festival va facilita accesul comunității locale și a turiștilor brașoveni la activități cultural-educative inovatoare, menite să lărgească orizonturile și să stimuleze creativitatea tuturor celor implicați. Cu un program complex ce vizează îmbinarea a multiple domenii artistice, festivalul va aduce laolaltă 70 de artiști plastici, arhitecți, designeri și muzicieni. Creațiile acestora, expuse sub forma a 15 instalații de artă urbană și 34 de expoziții în aer liber sau în locații interioare vor bucura peste 7.800 vizitatori. Dintre aceștia, 500 de participanți își vor putea dezvolta abilitățile creative în cadrul a 24 de workshopuri interactive.
Spațiul urban așteaptă să îl reinventăm!

 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful