scaunele-de-bar-tonuri-de-primavara-in

Scaunele de bar- tonuri de primăvară în orice încăpere

Nu se ştie care a fost momentul exact al apariţiei scaunelor înalte. Unii susţin că acestea îşi au originea în China, alţii îşi îndreaptă atenţia spre Egipt sau chiar Grecia antică. Ceea ce ştim cu certitudine este că, astăzi, scaunele înalte sau scaunele de bar, cea mai cunoscută utilizare a acestora, sunt disponibile într-o mare varietate de forme. Ele sunt mult mai confortabile şi mai atrăgătoare din punct de vedere al design-ului decât scaunele obişnuite.
Foto: Better Homes and Gardens
Unul dintre cele mai renumite şi scumpe scaune de acest gen îl reprezintă scaunul de aur din timpul regilor Asante ai Ghanei. Se pretinde că acesta a căzut din cer direct în poala regelui, Osei-tutu şi a devenit un simbol crezându-se că acesta cuprinde sufletul naţiunii. În realitate, scaunul a fost realizat de Anokye, preotul regelui Osei-tutu.

Foto: Better Homes and Gardens 
Azi, nu se mai păstrează simbolistica scaunelor înalte, acestea devenind o piesă de mobilier extrem de folosită nu numai în baruri şi cafenele, dar şi în propriile locuinţe pentru a crea o atmosferă degajată şi pentru a personaliza spaţiul. Scaunele de bar aduc şi o notă festivă încăperilor şi invită la petrecere şi voie bună.
Dacă iubeşti culoarea galben şi îţi place să ai materiale de calitate în designul casei tale, atunci specialiştii în scaune şi design interior ai magazinului www.scaune-online.ro îţi recomandă un scaun galben cu şezut şi spătar din  piele sintetică, bază din oţel cromat, piston cromat cu gaz şi suport de picioare cromat.
Poţi da o notă de eleganţă încăperii cu ajutorul unui scaun de bar, tapiţat cu piele ecologică şi rezistent datorită bazei şi piciorului din oţel cromat. Albul este culoarea purităţii şi aminteşte de cele mai multe ori de vestitorii primăverii. Aşadar, poţi avea nuanţele primăvăratice la tine acasă cu acest scaun confortabil, ce poate fi utilizat timp îndelungat, datorită faptului că are un spătar ergonomic.
Pentru o notă festivă poţi opta şi pentru unui scaun  rotativ, realizat din piele ecologică. Extrem de confortabil datorită spătarului şi formei şezutului ce oferă o bună susţinere.
Indiferent de materialul ales, de culorile preferate, alegerea unui scaun de bar este opţiunea potrivită, mai ales dacă îţi doreşti să organizezi petreceri acasă şi să fii înconjurat cât mai mult timp de prieteni. Trebuie doar să ţii cont de personalitatea ta şi stilul general pe care vrei să-l abordezi în amenajarea casei. Pentru mai multe game de scaune vizitează magazinul online www.scaune-online.ro sau vizitează showroom-ul Mobshop din bd. Ion Mihalache, nr. 62, din Bucureşti.

  1. Unde as putea gasi genul de scaune de bucatarie (doar scoica adica sezutul spatarul), dar pe structura scaunelor de bar, astfel incat sa se poate ridica/cobari?

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful