solutii-moderne-pentru-bucatariile-mici

Soluţii moderne pentru bucătăriile mici

Din păcate, nu toată lumea se bucură de luxul de a avea o suprafaţă mare pentru amenajarea bucătăriei. Din fericire, designerii şi producătorii de mobilă pentru bucătărie au găsit soluţii atât pentru încăperile mari, cât şi pentru cele medii sau mici.

Având în vedere că, pe lângă prepararea unei mese care durează de la jumătate de oră până la patru ore – mai ales atunci când se găteşte mâncarea la cuptor – se mai adaugă timpul efectiv în care se stă la masă şi spălatul vaselor, se poate spune că oamenii îşi petrec majoritatea timpului în bucătărie. Deci, dacă o bucătărie nu este bine organizată iar spaţiul nu este optimizat, întreaga familie are de suferit.
Tocmai de aceea, atunci când alegeţi mobila bucatarie, pe lângă materiale din care a fost realizată este foarte important să luaţi în considerare şi ergonomia bucătăriei. Pe lângă faptul că veţi putea organiza mult mai uşor ustensilele, spaţiul nu va mai părea la fel de mic şi înghesuit iar timpul petrecut pentru curăţenie şi organizare va fi considerabil mai mic.

 

Sistemele servo-drive devin din ce în ce mai populare în bucătării. Printr-o simplă apăsare a sertarului, acesta se deschide – un vizitator nici nu şi-ar da seama că este acolo. Ideea este genială ca design, nu mai este nevoie de mânere, dar utilitatea ei se vede mai ales în bucătăriile mici, unde nu este mult spaţiu şi bucătarul riscă să-şi agaţe hainele de mânere.
O altă soluţie ingenioasă ce vă poate obţine un plus de spaţiu pentru căni, pahare, farfurii, cratiţe, tocătoare, etc. sunt prizelor retractabile. Printr-o simplă apăsare a capacului, priza iese la suprafaţă. În plus, veţi câştiga loc de depozitare pe perete, pentru că nu mai aveţi nevoie de prize în acest loc.
Când cineva se
gândeşte să utilizeze la maxim spaţiul din bucătărie, inclusiv colţurile, cel
mai adesea îi vine ideea de a cumpăra un colţar. Asta pentru că, probabil, nu
ştie de sistemele de deschidere pe colţ. Extrem de practice şi foarte încăpătoare, ele sunt soluţia perfectă pentru o bucătărie mică.

 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful