cum-iti-alegi-modelul-de-tape

Cum îţi alegi modelul de tapet?

Deoarece tapetul este, de cele mai multe ori, mai scump decât vopselele lavabile, l-am rugat pe Mihai, designer de interior la XT Deco, să vă ajute cu câteva sfaturi practice pentru alegerea modelului potrivit.
Mai multe texturi şi culori de tapet găsiţi aici

De ce tapet?
Pentru că nu există o metodă mai bună de a-i da unui perete culoare, textură şi pattern.
Urmăriţi tendinţele. 
Anii ’80 şi ’90 au pus modele de tapet structurat pe mulţi pereţi, după care a fost preferat tapetul alb, fără nici un model. Acum revenim la culori şi structuri, de data aceasta cu modele mai puţin încărcate. Sunt la mare căutare modelele cu tonuri de culoare complementare, damask.
Alte modele de tapet tip damask găsiţi aici. 
Cum vă găsiţi stilul potrivit? 
Alegerea unui model de tapet potrivit generează mai multe bătăi de cap decât găsirea unei vopsele, pentru că trebuie să alegi atât culoarea cât şi textura/modelul. Începeţi prin a vă face panou – un mood board – pe care să puneţi imagini din reviste, cu interioare care vă plac, culori pe care vreţi să le folosiţi, fotografii cu obiecte de mobilier. Odata ce aţi ales o direcţie, alegerea modelului de tapet devine floare la ureche.
Cereţi mostre!
 Ştiu că poate suna complicat dar să ştiţi că nu este deloc. Mostrele de tapet sunt un real ajutor în luarea unei decizii.  Cereţi mostre din modelele care vă plac şi vedeţi cât de bine se potrivesc cu ambientul din locuinţa voastră. Nu vă grabiţi să cumpăraţi un anume model până nu sunteţi convinşi că este cel potrivit. Lipiţi mostrele pe pereţii camerelor pe care doriţi să le decoraţi. Dacă reuşiţi să vă obişnuiţi cu prezenţa lor după câteva zile, atunci aveţi un câştigător!
Rezistenţă! 
Pentru bucătării, camerele copiilor sau băi, ar trebui să alegeţi ceva pe bază de vinil greu pentru o rezistenţă şi durabilitate sporită în timp. În celelalte camere, pot fi folosite şi modele mai uşoare.
Luaţi-o ca pe o joacă!
Nu trebuie să acoperiţi toţi pereţii şi nici măcar nu trebuie să îi acoperiţi în întregime. Încercaţi să delimitaţi tapetul de plafon folosind profile decorative la 30 cm de tavan, combinaţi mai multe modele, puneţi tapet pe tavan! Posibilităţile sunt nelimitate!
Mai multe modele de tapet găsiţi aici. 
De unde să încep? 
Camerele cel mai uşor de decorat sunt cele care nu au mobilier moale, adică bucătăriile, băile ori locul de luat masa.
Nu este pentru totdeauna!?! 
Au trecut demult vremurile în care era mai uşor să reconstruieşti pereţii decât să dai jos tapetul de pe ei. Produsele disponibile acum pe piaţă sunt uşor de aplicat şi sunt la fel de uşor de îndepărtat. În cele din urma, dacă nu vrei să îţi asumi „riscul”, poţi apela oricând la un designer de interior care să te ajute.
Modele asemănătoare de tapet găsiţi aici. 

Lasă un răspuns
Urcați?
Product added successful