Bine ați venit acasă la Marian, un cititor fidel al Jurnalului. Am să îl las pe el să vă povestească despre căminul lui: „Apartamentul face parte dintr-o construcție P+1, ce este amplasată în Sectorul 1 al capitalei. La parter locuiește sora mea, iar la etaj locuim noi! Suprafața utilă [chiar foarte utilă :)] este de 50 mp și are 3 camere!
Al doilea dormitor nu este amenajat complet (așteptăm un bebe, după ce aflăm sexul, ne apucăm de treabă și acolo). După terminarea construcției, anul trecut, casa arata cu totul diferit, neștiind la vremea aceea ce anume ne-ar aduce confortul vizual și dorit! Exista mobila de bucătărie, dar cu masă de sticlă și scaune de plastic, mobilă de dormitor și aplicele… acestea fiind elementele care au rămas și acum in casă!
Ușor, ușor am început sa conștientizăm o atracție reala pt. tot felul de obiecte de mobilier sau accesorii vintage, retro, clasice sau chiar tradiționale! Voiam să schimbam ceva, nu știam chiar ce, astfel că am început să integrăm pe parcurs câte un element care reușea să ne atragă! Prima piesă introdusă a fost un scaun clasic (similar celui existent în poze, care acum este în camera copilului) iar canapeaua a reprezentat prima schimbare majoră (a înlocuit un colțar din piele și textil). Au mai venit apoi masa din bucătărie care era albă (a decorat-o o bună prietenă), scaunele de lemn, cutia de lemn, prosopul tradițional din Bucovina, oglinda rotundă si apoi cea mare.
Am aplicat parchetul în spatele patului de la dormitor, fluturașii , covorul din living, ce ne-a încântat datorită culorilor, iar la mama iubitei mele, am găsit pick-up-ul! De curând, am găsit o veche valiză militarească pe care o recondiționam și pe care sper să o integram cu succes!
Mai pe scurt, nu am fixat de la început o idee clară de amenajare, lucrurile au venit pe parcurs, obiectele și accesoriile fiind cele care ne-au atras și inspirat! Mai este puțin de lucru până să reușim să creem armonia perfectă între ele, dar cred cu tărie că suntem pe drumul cel bun, și că, ce avem reprezintă încă de pe acum un cămin plin de căldură, de simplitate pozitivă și de inspirație!
Scaunul este piesa pe care eu o consider a fi cea mai de succes! A fost luat dintr-un vechi hotel, într-o stare de degradare reală, iar după recondiționare a devenit un element esențial!
Costurile totale ale acestei schimbări nu depășesc suma de 2.000 lei, bani care s-au investit în decursul a 6 -8 luni. Investiția inițială a fost una normală pt. o locuință noua, aproximativ 5.000 lei bucătăria și electrocasnicele, 4.000 lei dormitorul și cam 2.500 lei zona de living. Nu aș putea încadra amenajarea în reperele unui stil precis, nu am priceperea necesară, dar, dacă aș fi forțat să o fac, probabil că l-aș numi eclectic.”
Dacă vrei și tu să îți prezentăm locuința pe Jurnal de design interior, trimite-ne imagini din casa ta pe adresa de email petra@jurnaldedesigninterior.com