Noul nostru site este încă în lucru. Vă mulțumim pentru răbdare. Dacă sesizați orice problemă, vă rugăm să ne scrieți la office@jurnaldedesigninterior.com
se-deschide-cel-mai-mare-targ-de-mobila

Se deschide cel mai mare târg de mobilă BIFE-SIM 2013

Lumea fabuloasă a mobilierului de calitate se va deschide românilor în această toamnă, între 17 și 21 septembrie, la Romexpo. Peste 300 de producători, importatori și distribuitori de mobilă din România și din străinătate vor expune spre cumpărare în total mii de modele realizate în stiluri dintre cele mai diverse.

Timp de cinci zile, BIFE-SIM 2013 va spune povestea mobilei, începând de la forma brută a materialului, proces tehnologic și până la forma sa finită, gata să iasă din fabrică. Dincolo de articolele exclusiviste, produsele unice și stilurile spectaculoase, vizitatorii vor avea acces gratuit la o serie de evenimente și programe organizate în cadrul BIFE-SIM 2013.
Cea mai mare desfășurare de forțe va avea loc în primele zile ale târgului, când organizatorii lansează provocarea Design is pure lust. Conferința, care se va bucura de intrare liberă, în limita locurilor disponibile, va dezvalui cele mai noi creații în domeniu. Mai mult, invitații conferinței – designeri, profesori, studenți și reprezentanți ai mediului de afaceri – vor încerca să afle cum poate fi corelată oferta educațională cu piața muncii, astfel încât barierele întâmpinate de tinerii absolvenți ai specializarii Design să fie înlăturate. În cadrul acestei conferințe, participanții vor putea vizita și Salonul de Avangardă al Laboratorului de Arhitectură – Parametrica, unde vor fi expuse proiecte de amenajare interioară și piese de mobilier. Salonul de Avangardă înseamnă 32 mp de combinații ale unor minți creative, care prezinta designul ce ține cont de ultimele tendințe tehnologice și conceptuale.
Alcătuit din 3 zone, care se întrepătrund pe alocuri, Salonul de Avangarda devine pe rând Salon de Inovație, Salon al școlii Parametrica sau Salon de fabricație digital. Salon de inovație prin obiectele propuse de Dizainar, Laboratorul de Arhitectura, Aira Studio sau ZEST, Salon al școlii Parametrica prin proiecte care promit o tehnologie avansată, precum Wavics, Robotelul Abb sau Quad Light și Salon de fabricație digitală în care diverse obiecte-concept, fabricate cu ajutorul Concept Jupiter prind viață, dar și altele realizate de AA Studio, completează scenariul.
Competiția mult așteptată de studenții facultăților de arte, dar și de cei ajunși deja în categoria specialiștilor este organizată și anul acesta de Asociația Producătorilor de Mobilă din România la BIFE-SIM 2013. Concursul Național de Design de Mobilier este un act de concepere a produselor ținând cont de evoluțiile și mutațiile din societate, de inovațiile epocii: materiale noi, tehnologii noi, procedee industriale noi. Concursul are două etape, iar prima dintre ele, cea de Creație și-a desemnat deja câștigătorii. Cea de-a doua etapă, Produs realizat are ca termen final, 16 septembrie 2013, iar selectarea și premierea vor avea loc în cadrul BIFE-SIM 2013.
Tot la capitolul design, pentru vizitatorii care își doresc să consulte un specialist în amenajarea interioară, organizatorii BIFE-SIM 2013 au dezvoltat un program numit Designers say. Cei interesați pot afla de la specialiști cum trebuie să arate articolul de mobilier care să se încadreze perfect în ambientul de acasă sau chiar cum își pot mobila locuința în funcție de personalitate.
Pentru mai multe detalii, accesați www.bife-sim.ro 

 

Lasă un răspuns

Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed Instagram Feed
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?