Mereu la modă, tapetul este una dintre cele mai practice dar și estetice soluții de a decora un interior. Deși mulți îl evită, considerând că este dificil de curățat, este bine de stiut că, acum există modele de tapet lavabile ce sunt foarte ușor de întreținut. 

Tapet lavabil Status 824-26, 35.4 Lei/mp, disponibil aici

Alături de câteva dintre zecile de modele de astfel de tapet de la xtDeco, mai jos veți găsi câteva sfaturi practice de întreținere dar și avantajele decorării cu tapet lavabil.

Tapet lavabil Status 768-32, 22.7 Lei/mp, disponibil aici
Unul dintre marile avantaje ale amenajării cu tapet este faptul că acesta, dacă este bine întreținut poate rezista până la 10 – 15 ani. În plus, el aduce un caracter aparte într-o încăpere, are puterea de a schimba vizual un interior, de a aduce personalitate, textură și motive în culori ce cu greu pot fi obținute prin vopsirea peretelui. Dacă la toate acestea adăugăm și faptul că tapetul este lavabil iar timpul și energia depuse pentru a îl întreține sunt foarte mici, obținem un finisaj de durată, estetic, plin de personalitate dar și foarte practic.
Tapet lavabil Status 828-20, 35.4 Lei/mp, disponibil aici
Pentru curățarea tapetului lavabil aveți nevoie de o bucată de pânză înmuiată în apă călduță amestecată cu săpun sau oțet. Este indicat ca pânza să fie albă pentru a nu transfera culoarea ei pe tapet în momentul curățării. După aplicarea soluției este bine ca tapetul să fie șters cu o bucată de pânză uscată pentru a evita umezirea în exces a tapetului. 

Tapet lavabil Status 900-16, 29.5 Lei/mp, disponibil aici
În magazinele de specialitate există soluții special concepute pentru curățarea tapetului, evitați soluțiile pe bază de clor și materialele abrazive.
Tapet lavabil Status 925-36, 29.5 Lei/mp, disponibil aici
Tapetul cu textură în relief poate fi curățat de praf cu ajutorul aspiratorului.
Tapet lavabil Status 979-32, 29.5 Lei/mp, disponibil aici
Mai multe despre tapetul lavabil și câteva recomandări de modele potrivite pentru decorarea dormitorului găsiți la xtDeco. 
Tapet lavabil Status 832-26, 35.4 Lei/mp, disponibil aici

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful