Foarte multă lume ezită să își amenajeze bucătăria în alb, dar temerile lor se bazează pe câteva mituri. Albul, în toate nuanțele lui, a fost, este și va fi una dintre cele mai elegante și stilate modalități de a amenaja o bucătărie fie ea clasică, tradițională, minimalistă sau modernă.
Designer Sophie Burke Via Desire to Inspire

1. Albul se murdărește ușor
Și este greu de curățat și nu e bine să îl folosești dacă ai copii, etc., etc. Ei bine, dacă sunt alese materialele și finisajele potrivite, precum un blat și o chiuvetă rezistente la pete și impact, te poți bucura de eleganța și frumusețea unei bucătării albe fără să îți faci griji la curățenie. Întreabă în magazine care sunt materialele ce rezistă la pete și folosește-le cu încredere în amenajare.
Via: Pinterest 


2. Albul va face bucătăria să pară rece, minimalistă
Dacă vei folosi nuanțe calde de crem, galben ori un gri foarte deschis pentru podea, perete sau ca și detaliu în corpurile de mobilier vei transforma bucătăria într-un loc primitor și călduros. De asemenea, nuanțele închise de lemn dar și lumina artificială, atent poziționată, pot avea același efect.
Foto: The Design Files 


3. Albul este potrivit numai pentru bucătăriile mici 
Într-adevăr, amenajările în alb sunt foarte des folosite pentru interioarele mici pentru că creează împresia de spațiu, mărind vizual camera, însă, albul este o alegere foarte bună dacă bucătăria, oricât de mare ar fi ea, nu primește îndeajuns de multă lumină naturală. El va însenina și va aduce strălucire într-un astfel de spațiu.
Foto: Better Homes and Gardens


4. Albul dă senzația de spital
Dacă nu te joci cu accente de culoare și nu aduci câteva puncte de interes într-o bucătărie albă, atunci este posibil să pară un pic sterilă. Gândește-te la o bucătărie în alb ca la o pânză goală ce așteaptă să fie pictată. Folosește-te de accesorii, obiecte de decor și electrocasnice, în culorile tale preferate, pentru a crea o bucătărie dinamică și veselă.
Foto: House Beautiful 

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful