Pe lângă faptul că poate să influențeze simțurile, arta și în special tablourile au puterea de a transforma în totalitate un interior. Mai jos ai câteva sfaturi ce te vor ajuta să decorezi cu ajutorul tablourilor dar și cele mai admirate imagini din albumul  Inspirație: Artă de pe pagina de Facebook a Jurnalului. 
Design: Jérôme Galland, Foto: Plastolux

Via: Little Green Notebook
 Tabloul ar trebui agățat în așa fel încât punctul lui central să fie la același nivel cu ochii,  aproximativ       1.40 – 1.50 metri de la podea.
Foto: Better Homes and Gardens
O compoziție ca cea de mai sus poate avea un impact vizual mult mai puternic decât un tablou singuratic. Ideal ar fi să păstrezi o distanță de 7 cm. între fiecare tablou din grup și, dacă nu vrei să te riști cu un aranjament mai îndrăzneț, este recomandat să potrivești forma mini galeriei cu cea a peretelui unde o vei agăța.

 

Via: Home Design Find
Foto: House to Home
Lasă-ți imaginația să găsească cele mai originale și îndrăznețe aranjamente fie că este vorba de tablouri, fotografii de familie, printuri ori plăci de faianță sau rame goale. Înainte de a le urca pe perete, aranjează-le pe jos și ai grijă ca marginile pieselor din exterior să fie cât de cât aliniate, abia apoi concentrează-te să le ordonezi cât mai bine pe cele din mijloc.

 

Foto: Living with Lindsay
Foto:  Kotivinkki
Urmează linia peretelui lângă scări sau într-un pod pentru un și mai mare impact vizual.
Foto: Philadelphia Magazine
Foto: arkpad
Așază tablourile în rafturi, așa vei putea să le combini cu alte obiecte de decor pentru a obține o mai mare diversitate de forme și culori.
Designed: Fernanda Marques Arquitetos Associados via: Homedsgn

 

Foto: House to Home
Pentru a mării vizual o încăpere, pune un tablou înalt deasupra unei piese de mobilier și vei da spațiului dimensiune pe verticală sau așază un tablou foarte înalt fie direct pe podea, fie pe perete pentru a înălța camera.
Foto: Architurn via Côté Maison

 

Designer: Kelly Behun via: Desire to Inspire
Alege culorile din tablou în așa fel încât ele să aducă un strop de contrast față de restul nuanțelor din interior, să devină punctul central al camerei sau să atragă privirea spre o nișă interesantă, un șemineu ori o canapea, dar nu uita să ai în tablou și nuanțe care să se asorteze cu cele din cameră.

Lasă un răspuns
Abonează-te
Primești pe email, în fiecare vineri, cele mai noi articole de pe Jurnal de design interior

Urcați?
Product added successful